Robot grasmaaier zonder draad

De robot grasmaaiers van vandaag zijn uitgerust met sensoren waarmee ze door je tuin kunnen navigeren, objecten kunnen ontwijken en helemaal zelfstandig naar hun laadstation kunnen terugkeren. Ze hebben ook messen die tot drie keer sneller werken dan handmatige maaiers. Dat betekent dat ze jouw gras ook sneller maaien. Gelukkig zijn veel van de huidige robot grasmaaiers ook draadloze modellen zonder kabels. Ze zijn ontworpen voor een snelle en eenvoudige installatie, zodat je ze meteen kunt gebruiken! Zelfs als je een grote tuin of een moeilijk terrein hebt, is er een robot grasmaaier voor jou.

robot grasmaaier zonder draad

Hoe vind je de beste robot grasmaaier?

Voordat je een robot grasmaaier koopt, moet je jouw gazon voorbereiden op deze nieuwe toevoeging aan uw eigendom. Afhankelijk van het model moet je de hoogte van jouw maaier aanpassen. Je moet ook jouw gazon controleren op obstakels die de maaier moet vermijden.

Heggenscharen en ander gereedschap voor landschapsarchitectuur helpen je ook jouw gazon voor te bereiden op de robot grasmaaier. Je kan ook overwegen te investeren in een goede grasmaaier om je tuin schoon te houden terwijl de robot grasmaaier zijn werk doet. Met deze accessoires haal je het meeste uit jouw robot grasmaaier en ziet jouw gazon er fantastisch uit.

Draadloze robot grasmaaier

Een draadloze robot grasmaaier is het meest basale type robot grasmaaier dat je kunt kopen. Hij heeft geen laadstation, dus je moet hem bijhouden met een afstandsbediening. Er zijn geen draden waarover je kan struikelen, en je hoeft geen elektriciteitssnoer naar de maaier te leggen. Een draadloze robot grasmaaier kan echter maar een klein gebied maaien voordat hij moet worden opgeladen. Je moet een grensdraad aanleggen rond het gebied dat je wilt maaien. Bij sommige modellen is de grensdraad inbegrepen, bij andere moet je die apart aanschaffen.

Dingen waarop je moet letten bij het kopen van een robot grasmaaier

Het eerste waar je naar moet kijken is het type grasmaaier. Er zijn veel verschillende soorten robot grasmaaiers op de markt, elk ontworpen voor een specifiek type gazon. Een robot grasmaaier die jouw gras in kleine stukjes maait, is bijvoorbeeld niet geschikt voor een gebied met een grote tuin of veel struiken. Zoek in plaats daarvan naar een robot grasmaaier die het maaisel in kleine stukjes draait zodat het snel vergaat.

Zo blijft jouw tuin gezond en het gazon mooi. Iets anders waar je op moet letten bij het kopen van een robot grasmaaier is de grootte van het maaidek. Hoe groter het maaidek, hoe sneller jouw grasmaaier het gazon kan maaien. Dus ook al is de robot grasmaaier misschien duurder dan een kleiner model, op de lange termijn zal het je veel tijd besparen.

Onze aanbevolen draadloze robot grasmaaiers

De Robomow RS630 is een top robot grasmaaier met een krachtig maaisysteem en een groot maaidek. Dankzij de hoogwaardige functies is deze maaier geschikt voor alle soorten gras, inclusief dik en nat gras. De Robomow RS630 heeft een slim grasmanagementsysteem waarmee je een maaischema kunt instellen en wijzigen wanneer je maar wilt. Dit model heeft een accu met een grote capaciteit die tot 60 minuten meegaat. Het heeft ook waarschuwingssignalen die jou laten weten wanneer de batterijen bijna leeg zijn en wanneer de maaier klaar is met zijn werk.

De Robomow R929 kan ook met gemak je gazon maaien. Dit model heeft een krachtige motor die zelfs door het dikste gras maait. Hij heeft ook een groot maaidek en een accu met grote capaciteit, waardoor de maaier tot 90 minuten kan werken voordat hij weer opgeladen moet worden. De maaihoogte kan worden aangepast aan de behoeften van jouw gazon en de robot grasmaaier kan worden geprogrammeerd voor weekdagen en weekenden. Deze twee modellen zijn goede voorbeelden van robot grasmaaiers. Ze zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden en maken het maaien van uw gazon eenvoudiger.

Benieuwd naar andere robot grasmaaiers? Lees dan dit artikel.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Robothulpje
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0