Robomow Robotmaaiers

In onze steeds technologisch geavanceerdere wereld hebben robotmaaiers een prominente plaats ingenomen in het onderhouden van onze tuinen. Robomow, een leider in deze innovatieve sector, ontwerpt robotmaaiers die beloven tijd en moeite te besparen terwijl ze zorgen voor een perfect gemaaide grasmat. Onze tuinen zijn immers een verlengstuk van ons huis en we willen dat deze er het hele jaar door netjes bij liggen. Een Robomow robotmaaier kan hierbij goed van pas komen.

Robomow robotmaaier

Robomow robotmaaiers zijn ontworpen met het oog op zowel functionaliteit als gebruiksgemak. Met geavanceerde functies zoals automatische maaischema’s, verschillende maaihoogtes en de mogelijkheid om te navigeren door complexe tuinlayouts, maken ze gazononderhoud toegankelijk en moeiteloos. Hierdoor wordt Robomow ook gezien als een van de betere merken in deze markt. Deze maaiers werken zelfstandig en kunnen zich aanpassen aan verschillende soorten en maten gazons, wat ze geschikt maakt voor een breed scala aan huishoudens.

De implementatie van deze robotmaaiers draagt bij aan een ecologisch verantwoorde tuinverzorging. Ze werken op elektriciteit, wat hen een stil en milieuvriendelijk alternatief maakt voor traditionele grasmaaiers. Met Robomow dragen we bij aan een groenere toekomst, terwijl we genieten van een goed onderhouden tuin zonder de inspanning die hier normaal bij komt kijken.

Geschiedenis en Ontwikkeling van Robomow

Robomow heeft sinds de oprichting een prominente plaats ingenomen in de wereld van robotmaaiers, met belangrijke stappen in zowel de evolutie van onze modellen als technologische innovaties.

De evolutie van Robomow modellen

De eerste Robomow robotmaaier kwam op de markt in 1995, onder de vlag van het bedrijf Friendly Robotics. Onze reeks is door de jaren heen aanzienlijk uitgebreid en verbeterd. Elk nieuw model bracht verfijningen en aanpassingen die gericht waren op verschillende gazonomvangen en gebruikersvoorkeuren.

 • 1995: Launch van de oorspronkelijk robotmaaier
 • 2000s: Introductie van nieuwe series om bredere markt te bedienen
 • Recente modellen: Uitgerust met meer geavanceerde sensors en connectiviteitsopties

Innovaties en technologische doorbraken

We hebben onszelf altijd gepositioneerd als voorlopers in technologische ontwikkelingen binnen de industrie. Belangrijke doorbraken zoals het gebruik van gps-navigatie en het toepassen van slimme maaisystemen onderscheiden onze robotmaaiers van conventionele producten.

 • GPS-navigatie: Zorgt voor efficiëntere maairoutes en -patronen
 • SmartMow: Een gepatenteerd systeem voor naadloos en intelligent maaien
 • Mobiele app-connectiviteit: Stelt gebruikers in staat om hun robotmaaiers op afstand te beheren

Huidige Robomow Modellen

Binnen ons assortiment Robomow robotmaaiers vinden klanten diverse modellen die passen bij verschillende tuinformaten en -behoeften.

Robomow RT-reeks

RT300 en RT700 vertegenwoordigen de RT-serie, ontworpen voor kleinere tuinen. De RT300 is geoptimaliseerd voor gazons tot 300 m² terwijl de RT700 efficiënt tot 700 m² kan maaien. Deze modellen staan bekend om hun gebruiksgemak en compacte design.

Robomow RK-reeks

In de RK-serie ligt de nadruk op de RK1000. Dit model is in staat om grotere oppervlaktes tot 1000 m² aan te pakken. Met geavanceerde functies en duurzame messen zorgt de RK1000 voor een strak en consistent maairesultaat.

Robomow RC-reeks

RC304u, onderdeel van de RC-serie, is geschikt voor middelgrote gazons tot een grootte van 500 m². Het onderscheidt zich met slimme navigatie en een aanpasbare maaihoogte voor een gepersonaliseerd gazononderhoud.

Robomow RX-reeks

De RX-serie omvat de RX20u en RX12u, waarbij de RX20u ideaal is voor de kleinere tuin tot 200 m², en de RX12u ontworpen is voor het aller-kleinste gazon tot 120 m². Deze robotten zijn compact, efficiënt en uitermate geschikt voor wie op zoek is naar een instapmodel robotmaaier.

Installatie en Gebruik

Het correct installeren en regelmatig onderhouden van uw Robomow robotmaaier waarborgt optimale prestaties en een langere levensduur. In deze sectie bespreken we de installatieprocedure en geven we advies voor dagelijks gebruik en onderhoud.

Installatieprocedure

Bij de installatie van onze Robomow robotmaaiers zorgen we ervoor dat de volgende stappen zorgvuldig worden gevolgd:

 1. Kies een geschikte locatie voor het basisstation; deze moet vlak zijn en in de buurt van een stroomvoorziening.
 2. Leg de perimeterdraad langs de randen van uw gazon om de werkzone van de Robomow te bepalen.
 3. Zorg ervoor dat de perimeterdraad vastgezet wordt met de bijgeleverde haringen en maak verbinding met het basisstation.
 4. Programmeer de Robomow via de bijbehorende app of het ingebouwde display met onder andere starttijden en maaihoogtes.

Dagelijks gebruik en onderhoud

Voor het dagelijks gebruik en onderhoud van de Robomow robotmaaiers adviseren we het volgende:

 • Maaihoogte afstellen: Pas eenvoudig de maaihoogte aan voor het gewenste resultaat.
 • Schoonmaak: Reinig de wielen en maaimessen regelmatig om de efficiëntie van de maaier te behouden.
 • Inspecteer de messen: Controleer de maaimessen periodiek op slijtage en vervang ze indien noodzakelijk.
 • Software-updates: Installeer updates voor de software van de Robomow om de nieuwste functies en verbeteringen te benutten.

Door deze richtlijnen te volgen, profiteert u van een goed functionerende en betrouwbare robotmaaier die uw gazon perfect onderhoudt.

Probleemoplossing

Bij het gebruik van Robomow robotmaaiers kunnen diverse problemen voorkomen. We behandelen hier de meestvoorkomende problemen en de betekenis van foutmeldingen, inclusief praktische oplossingen.

Veelvoorkomende problemen

 • Maaidek problemen: Als het maaidek niet beweegt, controleer dan of er niets de messen blokkeert. Reinig het maaidek regelmatig om ophoping van grasresten te voorkomen.
 • Accuproblemen: Een veelvoorkomend probleem is een lege of defecte accu. Zorg ervoor dat de accu volledig is opgeladen. Vervang de accu als deze na meerdere laadcycli niet goed functioneert.
 • Draadbreuk: Als de robotmaaier zijn perimeter niet kan vinden, inspecteer dan de perimeterdraad op breuken of losse verbindingen en herstel deze waar nodig.

Foutmeldingen en hun oplossingen

FoutcodeOmschrijvingOplossing
02Buiten perimeterdraadControleer of de robotmaaier zich binnen het afgebakende gebied bevindt en stel indien nodig de perimeterdraad bij.
08Maaidek probleemVerwijder eventuele obstructies en maak het maaidek schoon. Reset de maaier als het probleem zich blijft voordoen.
14Bumper vastControleer of de bumper vrij kan bewegen en verwijder eventuele obstakels die het mechanisme hinderen.
30Buiten werkgebiedPlaats de robotmaaier binnen het afgebakende gebied en start het programma opnieuw.

We hebben de meestvoorkomende problemen en hun oplossingen besproken, met een focus op foutmeldingen. Het regelmatig onderhouden van uw Robomow robotmaaier en het volgen van deze richtlijnen draagt bij aan het optimaal functioneren van het apparaat.

Accessoires en Uitbreidingen

Robomow robotmaaiers

Om de functionaliteit van Robomow robotmaaiers te optimaliseren, bieden wij een scala aan accessoires en uitbreidingsmogelijkheden aan.

Beschikbare accessoires

Robomow robotmaaiers kunnen worden voorzien van diverse accessoires ter verbetering van uw maaiervaring. Hieronder een greep uit ons assortiment:

 • Vervangingsmessen: Voor een constant scherpe snede en uitstekend maairesultaat.
 • Perimeterdraad: Om de maaigebieden van uw tuin duidelijk af te bakenen.
 • Pegs: Voor het stevig bevestigen van de perimeterdraad in de grond.
 • Oplaadstation: Het hart van de robotmaaier voor het automatisch opladen van de accu.
 • Robohome: Een beschermcover voor de robotmaaier die bescherming biedt tegen weersinvloeden.

Uitbreidingsopties voor verschillende modellen

Elk Robomow model heeft zijn eigen uitbreidingsopties die de prestaties verder kunnen verbeteren. Afhankelijk van het specifieke model bieden wij:

 • Grotere accu’s: Voor een langere maaiduur en minder frequent opladen.
 • RoboConnect+: Een module die verbinding maakt met de Robomow app voor gemakkelijke besturing en monitoring op afstand.
 • GPS-kit: Voor navigatie en tracking van de robotmaaier, handig bij diefstal of verlies.
 • Wielmotoren: Sterkere of efficiëntere motoren voor betere prestaties op oneffen terrein.

Veelgestelde Vragen

We beantwoorden enkele veelgestelde vragen over Robomow robotmaaiers om u te helpen een geïnformeerde keuze te maken.

Hoe lang gaat een Robomow robotmaaier gemiddeld mee?

Een Robomow robotmaaier heeft een gemiddelde levensduur van 8 tot 10 jaar, afhankelijk van het model en hoe goed het wordt onderhouden.

Welke modellen van Robomow zijn het meest geschikt voor een grote tuin?

Voor een grote tuin zijn de modellen Robomow RS en Robomow RK het meest geschikt. Deze modellen kunnen grotere oppervlaktes aan en zijn uitgerust met krachtige batterijen.

Waar kan ik onderdelen voor mijn Robomow robotmaaier vinden?

Onderdelen voor Robomow robotmaaiers zijn verkrijgbaar bij erkende dealers en servicepunten, alsook online via de officiële Robomow website of gespecialiseerde e-commerce platforms.

Wat moet ik doen als mijn Robomow robotmaaier reparatie nodig heeft?

Als uw Robomow robotmaaier reparatie nodig heeft, kunt u het beste contact opnemen met de dichtstbijzijnde erkende servicecentrum voor professionele ondersteuning en reparatie.

Wat zijn de verschillen tussen de Robomow RC en RK modellen?

De Robomow RC modellen zijn ontworpen voor kleinere tuinen tot 1200 m² en hebben een compactere vormgeving. De RK modellen zijn daarentegen geschikt voor grotere gazons tot 3500 m² en zijn uitgerust met functies voor complexere tuinlayouts.

Wat zijn de voordelen van Robomow robotmaaiers ten opzichte van andere merken?

Robomow robotmaaiers onderscheiden zich door hun sterke maaimessen, duurzaamheid en het vermogen om door dikkere graszoden te maaien. Ze bieden ook een gebruiksvriendelijke mobiele app voor gemakkelijke bediening en programmering.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Robothulpje
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0