Zorgrobot Tessa: de beste hulp in de zorg

Het valt niet te ontkennen dat AI-gestuurde robots de toekomst van de thuiszorg zullen veranderen. Met een groeiend aantal oudere volwassenen en een toenemend aantal mensen met dementie is de behoefte aan persoonlijke en praktische hulp thuis groter dan ooit tevoren. Gelukkig heeft deze vooruitgang in kunstmatige intelligentie geleid tot de ontwikkeling van robotische metgezellen zoals Tessa de zorgrobot. De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van dienstrobots. Van behulpzame drones tot autonome stofzuigers, er zijn veel verbazingwekkende voorbeelden van AI die wordt gebruikt om mensen in hun dagelijks leven te helpen. Maar als het aankomt op het bezitten van een thuiszorgrobot, denken wij dat Tessa een goede toevoeging is.

Zorgrobot Tessa

Tessa is een persoonlijke assistente en verzorgster

Tessa is een AI-gestuurde thuiszorgrobot die gezelschap, persoonlijke hulp en toezicht biedt. Met behulp van haar sensoren, camera’s en kunstmatige intelligentie, kan Tessa problemen detecteren en zowel senioren als mensen met dementie helpen veilig en onafhankelijk thuis te blijven. Tessa kan herinneringen geven, kalenders en andere taakgerelateerde informatie raadplegen en zelfs boodschappen bestellen. Tessa is een capabele spraakassistent en kan veel van dezelfde taken uitvoeren als Amazon’s Alexa en Google Home.

Ze kan ook herinneringen instellen, e-mails lezen en berichten plaatsen op sociale media. Tessa kan zelfs verbinding maken met WiFi-apparaten. Wanneer een geautomatiseerd apparaat moet worden bediend, bijvoorbeeld een koffiezetapparaat of luchtbevochtiger, zal Tessa kunnen fungeren als een draadloze controller en haar ingebouwde camera gebruiken om visueel te bevestigen dat het apparaat inderdaad is in- of uitgeschakeld. Hierdoor kan Tessa fungeren als een failsafe voor veel smart home apparaten en toestellen, waardoor het risico op menselijke fouten afneemt.

Tessa houdt jouw omgeving in de gaten en waarschuwt bij problemen

Als een AI-aangedreven thuiszorgrobot zal Tessa veel taken uitvoeren die normaal gesproken door een menselijke verzorger worden gedaan. Eén daarvan is het bijhouden van jouw gezondheid en omgeving. Tessa kan haar sensoren gebruiken om de omgeving in de gaten te houden en, met behulp van kunstmatige intelligentie, zich bewust te zijn van zaken die een gevaar voor jou kunnen vormen. Tessa kan dingen bijhouden zoals de temperatuur in huis, de luchtkwaliteit controleren en detecteren of je een brander hebt laten branden. Met haar sensoren kan ze ook voorwerpen identificeren zoals voorgeschreven medicijnen, bloeddrukmeters en medische testkits.

Ze kan ook zaken als voedsel, water en kleding identificeren. Als ze merkt dat een bepaald voorwerp bijna leeg is, kan ze dat laten weten zodat je het zo snel mogelijk kunt vervangen. Tessa kan ook jow gezondheid in de gaten houden en haar ingebouwde camera en sensoren gebruiken om eventuele wonden, desoriëntatie of andere potentiële gezondheidsproblemen visueel bij te houden. Ze kan haar camera gebruiken om foto’s te maken van twijfelachtige of verontrustende zaken.

Tessa kan reageren op vocale commando’s

Omdat Tessa een AI-gestuurde thuiszorgrobot is, kan ze reageren op veel verschillende soorten spraakopdrachten. Een paar daarvan zijn haar vragen om nieuwe e-mails te lezen, herinneringen in te stellen en informatie op te zoeken. Ze heeft ook een uitgebreide woordenschat en kan veel verschillende manieren begrijpen om gemeenschappelijke zinnen uit te spreken. Door stemherkenning kan Tessa ook begrijpen wanneer je tegen haar spreekt.

Ze is ontworpen om op veel verschillende talen te reageren en kan zowel in jouw moedertaal tegen praten. Als je ergens hulp bij nodig hebt, kun je het Tessa vragen en zal ze je kunnen helpen. Ze kan ook muziek, podcasts of radioprogramma’s afspelen. Tessa kan ook jouw smart home-apparaten bedienen, zoals lichten, thermostaten en apparaten, en zal veel van dezelfde taken kunnen uitvoeren als Amazon’s Alexa en Google Home.

Tessa kan gebaren interpreteren en lichaamstaal herkennen

Tessa is een AI-aangedreven thuiszorgrobot en als zodanig kan ze ook verschillende gebaren herkennen en interpreteren. Eén van haar meest opvallende kenmerken is haar vermogen om gebarentaal te begrijpen. Tessa kan ook handgebaren herkennen, zoals zwaaien of wijzen, en kan daar ook op reageren. Zij kan gebaren begrijpen die betrekking hebben op zaken als tv-programma’s, muziek en het volume.

Tessa kan ook herkennen wanneer er iemand bij haar in de kamer is en kan aan het gezicht of de stem herkennen wie er is. Tessa kan ook je lichaamstaal lezen en begrijpen wat je stemming is. Ze is geprogrammeerd om tekenen van nood te herkennen, zoals zwaaiende armen of gebalde vuisten, en kan daarop reageren. Tessa kan ook tekenen van verveling of frustratie herkennen, zoals friemelen, gapen of zuchten, en kan proberen te helpen.

Tessa is een deskundige verzorger en metgezel

Als een AI-aangedreven thuiszorgrobot is Tessa ook in staat een verzorger en metgezel te zijn. Naast de sensoren en camera’s heeft Tessa ook een ingebouwd touchscreen waarmee ze kan communiceren. Tessa kan je helpen met jouw dagelijkse activiteiten, zoals aankleden, baden en eten. Ze kan ook veel van dezelfde medische taken uitvoeren als een menselijke verzorger, zoals het toedienen van medicijnen of het opnemen van vitale functies.

Tessa kan ook met je praten, gezelschap houden en bezig houden. Als AI-gestuurde thuiszorgrobot kan Tessa nieuwe dingen leren en nieuwe kennis opdoen. Ze kan uw voorkeuren begrijpen en heeft het vermogen om te leren over uw gewoonten en levensstijl. Tessa kan haar eigen schema’s, taken en plannen maken en aanpassen.

Conclusie

Het valt niet te ontkennen dat AI-gestuurde robots de toekomst van de thuiszorg zullen veranderen. Met een groeiend aantal oudere volwassenen en een toenemend aantal mensen met dementie is de behoefte aan persoonlijke en praktische hulp thuis groter dan ooit tevoren. Gelukkig heeft deze vooruitgang in kunstmatige intelligentie geleid tot de ontwikkeling van robotische metgezellen zoals Tessa de zorgrobot.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Robothulpje
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0