Mesjes vervangen Husqvarna robotmaaier

Het onderhoud van een Husqvarna robotmaaier is essentieel voor een langdurige werking en optimale prestaties. Een belangrijk onderdeel van dit onderhoud is het tijdig vervangen van de mesjes van de Husqvarna robotmaaier. Versleten of botte mesjes kunnen leiden tot een ongelijkmatige maairesultaat en kunnen de motor onnodig belasten. Over het algemeen adviseren wij de mesjes van uw Husqvarna robotmaaier eens per seizoen te vervangen, of na 200 uur maaitijd, afhankelijk van welke situatie zich eerst voordoet.

Husqvarna robotmaaier mesjes vervangen

De staat van uw gazon speelt een aanzienlijke rol in de slijtage van de mesjes. Op gazons met veel vuil of zand kunnen de mesjes sneller slijten. Bovendien kan het type gras ook van invloed zijn; stugge grassoorten hebben de neiging om mesjes harder te laten slijten. Wij raden aan om de mesjes regelmatig te controleren op slijtage of beschadigingen en op basis daarvan een inschatting te maken of vervanging noodzakelijk is.

Vervangen is een simpel proces dat u zelf kunt uitvoeren. Het is belangrijk dat de mesjes correct en veilig worden vervangen om letsel te voorkomen en de prestaties van uw robotmaaier te waarborgen. Husqvarna biedt gedetailleerde instructies en aanbevelingen voor het vervangen van de mesjes, zodat u zorg kunt dragen voor uw robotmaaier en deze zijn werk efficiënt blijft doen.

Wanneer Mesjes Vervangen

Bij het onderhouden van onze Husqvarna robotmaaier is het regelmatig vervangen van de mesjes cruciaal om een consistent maaibeeld en een efficiënte werking te garanderen.

Slijtage-indicatoren

 • Visuele controle: We kijken naar vervormingen of ongelijkmatige slijtage. Als de mesjes er gekarteld uit zien of buigingen vertonen, is dit een duidelijk teken van slijtage.
 • Snijkwaliteit: Wanneer de grasranden na het maaien gerafeld zijn, duidt dit op botte mesjes.

Aanbevolen Vervangingsinterval

 • Maaifrequentie: Bij normaal gebruik raden we aan de mesjes om de 30 maaidagen te vervangen, wat grofweg neerkomt op één tot twee keer per maaiseizoen.
 • Gebruiksomstandigheden: In ruwe terreinomstandigheden of bij zandige bodems kunnen de mesjes sneller slijten, waardoor vervanging eerder noodzakelijk kan zijn.

Hoe vervang je de mesjes van een Husqvarna robotmaaier?

Bij het vervangen van de mesjes van onze Husqvarna robotmaaier is het cruciaal dat we nauwgezet en veilig te werk gaan. Mesjes zijn scherp en dienen met zorg behandeld te worden om verwondingen te voorkomen.

Veiligheidsmaatregelen

We zorgen altijd dat de robotmaaier volledig uitgeschakeld is en dat de hoofdschakelaar op ‘uit’ staat voordat we beginnen. Het is belangrijk handschoenen te dragen om onze handen te beschermen en het gebruik van een passend gereedschap is aan te raden om de mesjes stevig vast te kunnen pakken.

Vervangingsproces Stap voor Stap

 1. Voorbereiding:
  • Schakel de robotmaaier uit en ontkoppel indien mogelijk de batterij.
  • Draai de robotmaaier voorzichtig om en plaats deze op een stabiele en vlakke ondergrond om toegang te krijgen tot de mesjes.
 2. Demontage Oude Mesjes:
  • Gebruik een schroevendraaier of het meegeleverde gereedschap om de schroeven waarmee de mesjes zijn bevestigd los te draaien.
  • Verwijder de oude mesjes en schroeven en leg ze apart.
 3. Montage Nieuwe Mesjes:
  • Plaats de nieuwe mesjes op de daarvoor bestemde plek, zorg ervoor dat ze in de juiste richting wijzen.
  • Bevestig elk mesje met een nieuwe schroef en draai deze stevig vast.
  • Controleer of alle mesjes goed vastzitten en gelijkmatig zijn geplaatst.

We herhalen deze stappen voor elk te vervangen mesje, waarbij we zorg dragen voor onze veiligheid en die van de robotmaaier.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Robothulpje
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0